Mand: 0

Totaal: € 0.00

Uw specialist in

Broedblokken & Nestkasten

Algemene Voorwaarden


ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN van E.A.P. Zegers, wonende en zaak doende onder de handelsnaam EDGARZEGERS.NL  te Wethouder van Besouwstraat 14, 5051 SE Goirle, KvK-nummer 67719317.

E.A.P. Zegers maakt ook gebruik van de handelsnamen Kunstaasmania.nl.


Artikel 1 – Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
- “consument”: een wederpartij die een natuurlijke persoon is en niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf;
- “aflevering”: het feitelijk ter beschikking stellen van de te leveren zaken aan de koper;
- “verkoper”: Edgar Zegers handelende onder de naam EDGARZEGERS.NL , tevens handelende onder de naam kunstaasmania.nl zijnde de gebruiker van deze algemene verkoopvoorwaarden;
- “bedenktijd”: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
- “herroepingsrecht”: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
- “overeenkomst op afstand”: een overeenkomst waarbij in het kader van een door verkoper georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
- “techniek voor communicatie op afstand”: een middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en verkoper gelijktijdig en zelf in dezelfde ruimte zijn samengekomen.


Artikel 2 – Identiteit van de verkoper

Verkoper is E.A.P. Zegers, als eenmanszaak handelende onder de namen EDGARZEGERS.NL, gevestigd te Wethouder van Besouwstraat 14 5051 SE Goirle, gebruikmakend van de internetadressen:

edgarzegers@hotmail.com

info@edgarzegers.nl

EDGARZEGERS.NL

Kunstaasmania.nl

Telefoon: 013-5342203

Mobiel: 06-37425843
E-mailadres: edgarzegers@hotmail.com
KVK-nummer: 67719317

BTW-/indicatie nummer: 151895077B01

Artikel 3 – Toepasselijkheid van de voorwaarden

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen waarbij E.A.P. Zegers  als verkoper, leverancier van zaken of dienstverlener optreedt. De toepasselijkheid van door de consument gehanteerde algemene voorwaarden wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.


Artikel 4 – Offertes en totstandkoming van de overeenkomst

1. Alle door verkoper gemaakte offertes en aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij deze een termijn voor aanvaarding bevatten. Indien een offerte of aanbieding een vrijblijvend aanbod bevat en dit wordt aanvaard, dan heeft verkoper het recht het aanbod binnen een werkdag na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.
2. De prijzen in de genoemde aanbiedingen en offertes zijn inclusief BTW en andere heffingen van overheidswege, alsmede eventuele in het kader van de overeenkomst te maken kosten van verzending en administratie, tenzij anders is aangegeven.
3. De offertes zijn mede gebaseerd op de informatie die door de consument is verstrekt. De consument staat ervoor in dat, naar beste weten, alle essentiële en juiste informatie voor de opzet en uitvoering van de overeenkomst aan verkoper is verstrekt.
4. Een samengestelde prijsopgave verplicht verkoper niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
5. Aan aanbiedingen en offertes kunnen niet automatisch rechten worden ontleend voor toekomstige opdrachten.

6. De prijzen van de webshop zijn inclusief btw maar exclusief verzendkosten. Deze worden apart verrekend.

 


Artikel 5 – Aflevering

1. De consument betaald het volledige bedrag alvorens de verkoper tot levering over gaat. Dit kan middels overschrijving, direct in de webshop of contant bij afhalen. De verzendkosten zijn altijd voor rekening van de consument tenzij anders overeengekomen.
2. De consument is verplicht de gekochte zaken af te nemen op het moment waarop deze aan hem worden afgeleverd. Indien de koper de afname weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor de levering, zullen de zaken worden opgeslagen voor risico van de consument. De consument zal in dat geval alle aanvullende kosten, waaronder in ieder geval opslagkosten en vervoerskosten verschuldigd zijn.

3. De goederen worden door de verkoper deugdelijk verpakt en is derhalve niet aansprakelijk voor gelede schade aan de goederen.                                                                                      

 


Artikel 6 – Herroepingsrecht

1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende vijf dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de verkoper bekend gemaakte vertegenwoordiger. Dit geld niet voor maatwerk producten. Deze zijn door verkoper volgens maten van de consument gemaakt.
2. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het productie met alle geleverde toebehoren, in de originele staat en verpakking aan de verkoper retourneren, conform de door de verkoper verstrekte redelijke en duidelijke instructies.


Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor zijn rekening.
2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal verkoper dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen veertien dagen na goede ontvangst, terugbetalen.


Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

1. Indien de consument niet over een herroepingsrecht beschikt, kan dit door verkoper alleen worden uitgesloten indien verkoper dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
2. Uitsluiting van dat herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:
a. die door verkoper tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;


 Artikel 9 – Levertijd

Een overeengekomen levertijd is niet bindend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij niet tijdig leveren dient de consument de verkoper derhalve schriftelijk in gebreke te stellen.


Artikel 10 - Technische eisen enz.

Indien de in Nederland te leveren zaken buiten Nederland moeten worden gebruikt, is verkoper verantwoordelijk dat de te leveren zaken voldoen aan de technische eisen of normen die worden gesteld door wetten of bepalingen van het land waar de zaken moeten worden gebruikt, voor zover de consument bij het sluiten van de overeenkomst van het gebruik in het buitenland melding heeft gemaakt. Ook alle andere technische eisen die door de koper aan de te leveren zaken worden gesteld en welke afwijken van de normale eisen, dienen bij het sluiten van de koopovereenkomst door de consument nadrukkelijk te worden gemeld.


Artikel 11 – Afbeeldingen / foto`s

De foto`s op de website dienen als voorbeeld waarin de kwaliteit van de broedblokken word getoond. Het kan zijn dat er een ander broedblok word getoond, een ander multiplex is gebruikt en dat de maten afwijken van het werkelijke product. De omschrijving van het product is in deze bindend.


Artikel 12 – Wijzigingen in de te leveren zaken

Verkoper is bevoegd zaken te leveren die afwijken van hetgeen is overeengekomen, indien het betreft wijzigingen in de te leveren zaken, de verpakking of bijbehorende documentatie, welke vereist zijn om te voldoen aan toepasselijke wettelijke voorschriften of indien het betreft geringe wijzigingen van de zaak die een verbetering betekenen.


Artikel 13 - Beëindiging van de overeenkomst


1. De vorderingen van verkoper op de consument zijn onmiddellijk opeisbaar indien:
- Na het sluiten van de overeenkomst aan verkoper ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de consument niet aan zijn verplichtingen zal voldoen;
- Verkoper de consument heeft verzocht zekerheid te stellen voor de nakoming en deze zekerheid binnen de gestelde termijn uitblijft dan wel onvoldoende is.
In de genoemde gevallen is verkoper bevoegd de verdere uitvoering van de overeenkomst op te schorten, dan wel de overeenkomst te beëindigen, een en ander onverminderd het recht om schadevergoeding te vorderen.
2. Indien zich omstandigheden voordoen met betrekking tot personen en/of materiaal waarvan verkoper zich bij de uitvoering van de overeenkomst bedient of zich pleegt te bedienen, welke van dien aard zijn dat de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk dan wel dermate bezwaarlijk en/of onevenredig kostbaar wordt, dat nakoming van de verplichting onder de overeenkomst in redelijkheid niet meer kan worden gevergd, is verkoper bevoegd de overeenkomst te ontbinden.


Artikel 14 – Garantie

1. De geleverde goederen zijn van hout. Hout is onderhevig aan temperatuur en vocht. Derhalve kan er geen garantie worden geleverd op de goederen. Op aantoonbare constructie fouten geldt een garantie termijn van 1 maand.

Artikel 15 – Eigendomsvoorbehoud

1. Alle goederen zijn na 5 dagen na betaling en levering eigendom van de consument. Na dit termijn vervallen alle plichten welke gelden voor de overeenkomst voor de verkoper.                                       2. Bij een eventuele wederverkoop vervalt alle aansprakelijk jegens de verkoper. Men dient een vooraf bekende wederverkoop te melden aan de verkoper.



Artikel 16 – Gebreken; klachttermijnen

1. De consument dient de gekochte goederen bij aflevering, dezelfde dag, te (laten) onderzoeken. Hierbij dient de consument na te gaan of de goederen aan de overeenkomst beantwoordt, te weten:
- Of de juiste goederen zijn geleverd;
- Of de afgeleverde goederen wat betreft aantallen, beantwoorden aan de overeenkomst;
- Of de afgeleverde zaken voldoen aan de overeengekomen kwaliteitseisen of indien deze ontbreken
2. Worden zichtbare gebreken of tekorten geconstateerd dan dient de consument deze binnen 5 dagen na aflevering schriftelijk aan verkoper te melden.


Artikel 17 – Prijsverhoging

Indien verkoper met de consument een bepaalde prijs overeenkomt, is verkoper niettemin gerechtigd tot verhoging van de prijs. Verkoper mag de bij aflevering geldende prijs volgens haar op dat moment geldende prijslijsten in rekening brengen. Indien de prijsverhoging meer dan 5% bedraagt, heeft de consument het recht de overeenkomst te ontbinden.


Artikel 18 – Betaling

1. Betaling dient vooraf te geschieden.
2. In geval van liquidatie, faillissement of surseance van betaling van de consument of wanneer toepassing van de schuldsaneringsregeling ten aanzien van de consument wordt uitgesproken, zullen de verplichtingen van de consument onmiddellijk opeisbaar zijn.
3. De betaling dient binnen te zijn alvorens de verkoper begint met de productie.

 

 

Artikel 19 – Aansprakelijkheid

1. Voor gebreken in geleverde zaken geldt een garantie zoals omschreven in artikel 14 (Garantie) van deze voorwaarden.
2. Alle andere dan in lid 1 genoemde aansprakelijkheid van verkoper is beperkt tot de factuurwaarde, althans betreffende dat deel van de koopovereenkomst waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
3. Verkoper is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade.
4. Bovenstaande beperkingen gelden niet indien de schade is te wijten aan opzet of bewuste roekeloosheid van verkoper of haar bedrijfsleiding.
5. Overigens gelden voor de aansprakelijkheid de wettelijke regels.

 

Artikel 20 – Overmacht

1. Onder overmacht wordt verstaan omstandigheden die de nakoming van de verbintenis verhinderen en die niet aan verkoper zijn toe te rekenen. Hieronder zullen (indien en voor zover deze omstandigheden de nakoming onmogelijk maken of onredelijk bemoeilijken) mede zijn        begrepen:
- Stakingen of sluiting in andere bedrijven dan die van verkoper, bijvoorbeeld houtleveranciers e.d.
- Een algemeen gebrek aan benodigde grondstoffen en andere voor het tot stand brengen van de overeengekomen goederen
- Niet voorzienbare stagnatie bij toeleveranciers of andere derden waarvan verkoper afhankelijk is en algemene vervoersproblemen.
2. Verkoper heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat verkoper haar verbintenis had moeten nakomen.
3. Tijdens overmacht worden de leverings- en andere verplichtingen van verkoper opgeschort. Indien de periode waarin de overmacht nakoming van de verplichtingen door verkoper niet mogelijk is, langer duurt dan twee maanden zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te     ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.                             4. Ziekte van de verkoper waardoor productie niet mogelijk is.

Artikel 24 - Toepasselijk recht
Op elke overeenkomst tussen verkoper en de consument is Nederlands recht van toepassing.


Artikel 25 - Wijziging van de voorwaarden
Verkoper is bevoegd wijzigingen in deze voorwaarden aan te brengen. Deze wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreden. Verkoper zal de gewijzigde voorwaarden tijdig aan de consument toezenden. Indien geen tijdstip van inwerkingtreden is meegedeeld, treden wijzigingen jegens de consument in werking zodra hem de wijziging is meegedeeld